La FELIB urgeix al Govern estatal a desenvolupar la Llei Estatal de Benestar Animal

22-November-2023

La FELIB ha acollit aquesta setmana una jornada tècnica informativa de la mà de la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural per abordar l'aplicació de la nova Llei Estatal de Protecció dels Drets i de Benestar dels Animals. Durant la trobada, els regidors de diferents ajuntaments, així com policies locals de diversos municipis i el mateix president de la FELIB, Jaume Ferriol, mostraren la seva preocupació per la manca d'un reglament que desenvolupi la normativa i que roman pendent de l'executiu estatal.

En aquest sentit, des de la FELIB es demana al Govern de Pedro Sánchez que comenci a treballar en el desenvolupament de la normativa, sense dilació, ja que com diu el text "cada administració ha d'assumir la responsabilitat que la llei li concedeix". Ferriol destaca, sobretot, la necessitat de conèixer el detall de la gestió de les colònies de moixos i del control de plagues i d'espècies que es reprodueixen amb facilitat als municipis però molts dels interrogants que es regulen necessiten prèviament el desenvolupament reglamentari.

A la trobada hi assistiren també representants del Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears (COVIB) i de la Fundació Natura Parc.