La FELIB demana al Govern que clarifiqui el paper dels ajuntaments en els projectes per l’ecotaxa

29-Octubre-2019

El president de la FELIB, Toni Salas, demanarà una reunió amb el conseller Iago Negueruela, responsable de la cartera de Turisme, per aclarir quin paper vol que juguin els municipis amb les propostes que fan, destinades a millorar infraestructures i paisatge, després que s’hagin rebutjat els 36 projectes presentats. "No estam per anar fent feina que després no es tendrà en compte", ha afegit, mentre recorda que l'essència d'impost passa per repercutir, de forma positiva, sobre els municipis on es recapten.

El procés per elegir els projectes que se subvencionaran amb l'Impost de Turisme Sostenible ha estat poc transparent i "ha resultat una pèrdua de recursos humans i econòmics per a molts ajuntaments", ha criticat Neus Serra, secretària general de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB). Per aquest motiu l'entitat que representa als ajuntaments han emès el vot en contra dels projectes presentats a la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible (CITS).

"No ens haurien de fer perdre el temps, si no han de comptar amb els municipis que canviïn la llei", ha afegit Serra, qui recorda que quan s’obri el termini per presentar projectes a l’estiu els ajuntaments estan sota mínims de personal. La FELIB critica a més que per conèixer els projectes seleccionats prèviament per ser subvencionats amb la també anomenada ‘ecotaxa', s'havien de desplaçar físicament una oficina del Parc Bit, “cosa que vàrem fer”, explica la secretària general qui ara demana més facilitats per accedir a una informació que ha de ser “pública”.