La FELIB marca un calendari de feina per abordar la manca de taxis als municipis

01-Diciembre-2022

La Federació d'Entitats Locals de Balears (FELIB), juntament amb la conselleria de Mobilitat i Habitatge, i la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) han organitzat aquest dijous una jornada municipal de transport públic sota el nom 'Des de la perspectiva ciutadana a la turística' on s'ha fet una anàlisi i algunes propostes de millora del servei públic dels taxis.

Durant aquesta primera trobada, a petició de la FEHM, "hem recollit les sensacions que tenen les diferents federacions hoteleres relacionades amb els problemes de transport públic i, en particular, amb el del taxi, i ens hem marcat un calendari de feina per parlar-ne amb els diferents sectors implicats", ha explicat el president de la FELIB, Antoni Salas.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí ha afirmat que "entre tots, tenim l’obligació de treballar propostes de millora del servei del transport de cara a la pròxima temporada, per evitar les tensions viscudes aquests mesos d’estiu. Un debat que ha d’implicar el sector, les diferents institucions i, de manera especial, els ajuntaments. Per això estam contents de participar en aquestes trobades de feina, que avui hem compartit amb la Federació Hotelera de Mallorca i la FELIB, per avançar en una solució consensuada”.

La intenció, s'ha acordat, és trobar punts en comú durant l'hivern perquè la manca de transport deixi de ser un problema la vinent temporada turística. Des de la FEHM s'ha detallat que hi ha hagut clients que l’estiu passat han arribat a perdre vols i han instat a trobar solucions.

Antoni Salas ha incidit que “hem de conèixer experiències d'èxit d'altres bandes i veure si són extrapolables a la realitat dels 53 municipis de Mallorca", ha afegit. Des de la FELIB es vol escoltar a tots els agents implicats per trobar solucions comuns, sabent que "hi ha municipis que necessitaran més que els altres".