El Camí de Santiago estrena el tram de Lluc a Palma

30-Abril-2024

El president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Jaume Ferriol, i Jaume Alemany, president de l’Associació d’Amics del Camí de Santiago de Balears i canonge honorari de la Catedral de Santiago han presentat avui un nou tram, entre Lluc i Palma, dins el camí de Santiago a Mallorca.

La primera etapa d’aquest tram tendrà aturada a Binissalem on, per cert, se celebraran enguany les jornades Jacobees els pròxims 3 i 4 de maig, en el casal de cultura de Can Gelabert (s’ajunta programa).

“Des de la FELIB ens hi tirarem de cap perquè era un bon projecte i tots el Ajuntaments han obert els braços”, ha dit Ferriol durant la presentació d’aquesta primera etapa que, han afegit, s’ha pogut inaugurar “gràcies a la feina dels voluntaris”.

El capellà Jaume Alemany ha explicat que cada any ja reparteixen “més de mil credencials” a peregrins que de Mallorca van cap a Galícia. “Se’m va ocórrer presentar la possibilitat d’homologar el camí des de Lluc a Santiago perquè és el santuari emblemàtic de Mallorca i també amb l’argument que Ramon Llull, ja va arribar a la seva època a Finisterre, essent probablement el primer peregrí mallorquí”, ha afegit.

Es tracta d’un tram d’aproximadament 45 kilòmetres que acaba a l’església de la Mare de Déu de Montserrat, a Palma. Ara queda fer-ne la tradicional senyalització amb codis QR, una guia, un aplicació mòbil i fins i tot una pàgina web, segons han explicat. En tot cas, la peregrinació ja computa com a camí, tot i que resta també fer un alberg especialitzat. En aquest sentit, “a nosaltres ens agradaria convertir el de Ca n’Arabí en el primer alberg del peregrí”, ha dit el batle del municipi, Víctor Martí.

Si l’aturada d’aquesta primera etapa és a Binissalem, en arribar a Palma, Alemany recomana seguir la ruta de Tarragona “i pujar per ‘Ebre fins a Logroño per arribar al camí francès”. Sobre la iniciativa que s’està duent a terme, “veure a peregrins passar pel nostre poble ens ajuda a visuaitzar un altre estil de vida i despertar a aquell que tots duim a dins”, ha afegit.