Jaume Ferriol, batle de Maria de la Salut, nou president de la FELIB

25-Octubre-2023

La desena Assemblea Constituent de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears ha triat aquest dimecres un nou consell executiu  per a la legislatura 2023/2027 que encapçalarà, com a president, el batle de Maria de la Salut, Jaume Ferriol Martí (PP). 

Com a part del nou organigrama s’ha anomenat el batle de Muro, Miquel Porquer (Pi) com a vicepresident per Mallorca; el batle de Maó, Héctor Pons (PSOE) com a vicepresident de Menorca; la batlesa de Santa Eulària del Riu, Maria del Carmen Ferrer (PP) com a vicepresidenta d’Eivissa i la vicepresidenta del Consell Insular de Formentera, Verónica Castelló (PP) com a vicepresidenta de Formentera. En el càrrec de secretària general repetirà Neus Serra (Pi).

Jaume Ferriol (Maria de la Salut, 1980) afronta aquest repte amb “il·lusió i ganes”. Després de 15 anys com a regidor de Maria de la Salut d’on és batle des de fa un any, s’ha declarat defensor del municipalisme, com “la millor manera de fer política, afrontant els problemes del dia a dia”. Ferriol ha explicat que vol seguir una línea continuista al capdavant de la FELIB “potenicant la central de compres” i amb ganes de “donar-li dues voltes” perquè pugui “ajudar encara més a agilitar la burocràcia”. La voluntat, ha proseguit, és que l’entitat estigui oberta a tots sense permetre que s’utilitzi per atacar a altres institucions. “Tots els que estam aquí tenim l’objectiu comú de millorar la vida dels nostres residents”. 

D’altra banda, el nou president ha donat les gràcies al president sortint, Antoni Salas, amb un reconeixement de la feina feta sobretot durant la pandèmia per COVID. 

Salas, s’ha acomiadat després de quatre anys al capdavant de la Federació amb un agraïment a tot l’equip treballador de la casa així com a l’antiga executiva i als vicepresidentes sortints: Joan Rotger, Miquel Cabot i Miquel Oliver i a les secretàries generals, Neus Serra i Leonor Bosch. “Ens han tocat anys durs”, ha rememorat just bans de destacar l’esforç realitzat contra la manca de policies locals o amb el conveni sectorial autonòmic per a les empreses de recollida de fems. Salas ha desitjat “sort i encerts” a l’equip entrant.

Abans de conclure la sessió, s’ha anomenat també al representant ade la FELIB dins la Federació Espanyol de Municipis i Províncies (FEMP) que serà el batle de Sencelles, Joan Carles Verd (Pi). 

Àudio declaracions Jaume Ferriol.