La FELIB adopta mesures socioeconòmiques “útils i realistes” perquè els ajuntaments facin front a la crisi

04-Juny-2020

Modificar partides econòmiques prescindibles per traslladar-les a l’àrea de Serveis Socials on hi ha de créixer la plantilla, noves ajudes per a famílies en situació vulnerable i beneficis fiscals o l’impuls de les escoletes d’estiu algunes de les quals ja començaran aquest dilluns, són les principals propostes dels ajuntaments per reforçar l’àmbit social i de les persones dins el Pla de reactivació que s’ha presentat aquest dijous, juntament amb el Consell de Mallorca. 

El president de la FELIB, Antoni Salas, ha assegurat que són mesures socioeconòmiques “útils, realistes i possibilistes” i ha recordat que “ara més que mai les administracions públiques han d’estar al servei de la ciutadania i oferir suport a totes aquelles persones, treballadors, autònoms i empreses que es veuen afectats per la situació actual”. Salas ha insistit que la recuperació econòmica i social s’ha de fer de la mà de les institucions més properes a la ciutadania, com són els ajuntaments. 

A més es col·laborarà amb el Consell de Mallorca per potenciar el producte local i el sector primari així com per potenciar les pimes, microempreses i autònoms. La FELIB proposarà als ajuntaments que retornin els imports dels serveis que no s’hagin pogut donar per mor de l’estat d’alarma com són les escoletes o les escoles de música… A més d’eximir de pagar taxes sempre que es pugui o ajornar quotes tributàries. Els consistoris també milloraran els terminis de pagament  a proveïdors i empreses contractades. 

La proposta conjunta de reactivació econòmica no deixa de banda ni al turisme, ni al foment de les energies renovables. Pel que fa a les possibilitats de la inversió pública, els ajuntaments i el Consell faran un Pla Local d’Ocupació i, entre d’altres Prioritzar la contractació de majors de 50 anys en els programes SOIB VISIBLES. 

Tot això sense deixar de banda la reclamació ja històrica i de justícia com és la derogació de la Regla de Despesa que tan necessària és en aquests moments per tal que els ajuntaments puguin disposar dels gairebé 700 milions d’euros de superàvit que són dels i pels ciutadans i estan segrestats als bancs.