La FELIB celebra la decisió del Constitucional de legitimar la figura del policia local interí

02-Octubre-2019

Els ajuntaments compten amb l’aval del Tribunal Constitucional per mantenir els borsins de policies interins que, assegura, tenen les mateixes atribucions que els funcionaris de carrera. És una de les conseqüències més rellevants dins l’àmbit local de la sentència feta pública pel Tribunal Constitucional dóna sortida a la inseguretat jurídica d’aques cos de seguretat dins l’àmbit local i que equipara la seva feina amb la d’un policia funcionari de carrera.

“Hi havia sentències anteriors que deien el contrari i buidaven de funcions al policia local interí que suposa un reforç important de les plantilles dels consistoris”, explica el president de la FELIB, Toni Salas. “Amb aquesta ressolució els ajuntaments podran seguir contractant policies interins, una figura que estava condemnada a desaparèixer en un parell d’anys”, afegeix. Cal recordar que la FELIB ja havia estimat que Balears pateix un dèficit de més de 400 policies locals. 

A través de la borsa d’interins el ajuntaments poden reforçar les plantilles de cara a l’estiu vist que els policies amb plaça pública són insuficients. A més, permet cobrir les places quan hi ha baixes. 

És en definitiva una bona notícia pels consistoris i per la seguretat dels ciutadans. Amb tot també és necessari recuperar les oposicions per la policia local i crear noves places que els hi garenteixin la seguretat laboral i donin una sortida a l’interinatge ha de ser transitori.