La FELIB i Endesa signen la posada en marxa de la central de compres per reduïr el cost de l’energia elèctrica, a la que ja hi ha 34 ajuntaments adherits

13-Juny-2019

La central de compres es convertirà en “un gran supermercat” on els grans operadors de serveis podran dur a “vendre” els seus productes per oferir-los a un preu més baix i competitiu. “Els ajuntaments que vulguin es poden adherir a la compra d’energia per obtenir el servei al millor preu”, ha explicat el president de la FELIB, Joan Carles Verd. A hores d’ara ja hi ha 34 ajuntaments sol·licitants.

El servei el donarà Endesa Energia, amb qui la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ha signat avui el contracte de subministrament després d’haver guanyat el procediment de subhasta electrònic celebrat el 28 de març de 2019. Es varen presentar tres empreses: Gas Natural, Iberdrola Clientes, i Endesa Energia.

“El fet que la licitació s’hagi fet seguint la nova Llei de Contractes ha de donar tranquil·litat als ajuntaments perquè es podran adaptar els contractes elèctrics complint amb la legalitat”, ha afegit Verd. La FELIB ha volgut fer una crida als nous consistoris que es configuraran el proper dissabte, ja que “és un bon moment perquè els ajuntaments revisin els seus contractes elèctrics i es plantegin l’adhesió”.

El present contracte té una duració d’un any i podrà ser prorrogat. La central de compres permetrà abaratir els costos energètics, en un temps en què el preu de la llum s’ha encarit fins un 85% en els darrers 15 anys. “Si tots els ajuntaments que puguin s’hi adhereixen, d’una banda serem més sostenibles i per l’altra tindrem condicions més econòmiques”, ha afegit Joan Carles Verd.