La FELIB treballa amb els altres municipis de l’Estat pel procés de desconfinament

24-Abril-2020

El president de la FELIB, Antoni Salas, anuncia que la federació participa en un espai de feina en col·laboració amb el Govern Estatal per fer front al procés de desescalada. La Junta de Govern de la Federació Estatal de Municipis (FEMP) es reuní ahir amb la vicepresidenta Teresa Ribera i els ministres Carolina Darias i Salvador Illa, i es determinà que sigui aquest darrer qui marqui les passes a seguir. La desescalada serà asimètrica i es realitzarà en funció dels indicadors sanitaris.

La FELIB, igual que les federacions d’altres comunitats, es reuniran setmanalment per intercanviar informació, experiències i coneixements amb l’objectiu de tenir preparats tots els escenaris que es puguin plantejar i les actuacions per dur a terme en els diversos àmbits, ja que es tracta d’anticipar-se.

El Govern estatal serà l’encarregat de fixar el calendari, “les entitats locals farem que les decisions preses funcionin”, explica el president de la FELIB, Antoni Salas. “El paper dels ajuntaments serà fonamental per un procés que serà complexe” , afegeix. “Per això és important poder utilitzar el cent per cent dels nostres romanent i superàvits”. 

Els ajuntaments hauran de mantenir reunions amb els agents socials de cada municipi per perfilar amb ells la reconstrucció econòmica. La setmana que ve es començaran a constituir les comissions de treball de la FEMP per adequar els fulls de ruta.