Més d’una trentena de municipis ja s’han adherit a l’acord de les festes patronals promogut per la FELIB

17-Juny-2020

Fins a 33 municipis de les Illes ja s’han adherit a l’acord que ha promogut la FELIB per mantenir, en la mesura d’allò possible, les festes patronals respectant les mesures de control sanitari. “Les festes d’aquest estiu no es podran celebrar de la manera que estem habituats tradicionalment”, recorda el president de la federació que representa tots els ajuntaments, Antoni Salas. Per aquest motiu, des de la institució s’han recollit un seguit d’acords que permetin desenvolupar activitats alternatives adaptades a les mesures de seguretat i prevenció que cal seguir en la situació d’emergència sanitària.

El protocol recull que allò principal és evitar les grans aglomeracions de persones, ja que fan difícil mantenir la distància de seguretat personal i dificulten el control del seu compliment. Amb tot hi ha celebracions que ofereixen distintes possibilitats i es poden adaptar.

Així doncs, l’acord marc recomana que es prioritzin les activitats dirigides al públic local, evitant el reclam al desplaçament massiu de la població d’altres indrets.

D’altra banda, “Les festes són un acte d’expressió de la nostra identitat i sentiment com a poble per això creim que les decisions s’han de prendre amb el màxim de consens amb les corporacions i grups polítics de cada Ajuntament”, recorda Antoni Salas. És per això que el document recomana que cada consistori consensui al màxim les activitats que desenvoluparan i modifiqui els proto- cols d'acord amb la situació i a la realitat del municipi.

La FELIB insta a la ciutadania a mostrar-se comprensiva i col·laboradora i agraeix l’actitud mantinguda fins ara, ja que ha facilitat la remisió de la pandèmia a les Illes. Tot i així “no deixam d’estar en una situació de fragilitat i hem de seguir sent responsables”, conclou el president.