Les escoletes infantils municipals no obriran fins entrar a la fase 3

22-Maig-2020

Els representants de les entitats locals de les Illes Balears, convocats ahir per la FELIB, i reunits per tractar de les condicions de la reobertura de les escoletes infantils municipals a partir de la fase 2 de la desescalada, en la que entraran presumiblement les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa a partir del proper dilluns, s'han decantat de forma majoritària per l'opció de mantenir tancat aquests serveis municipals fins l’arribada de la fase 3.

Aquest fou el parer majoritari entre els representats municipals, que consideren que és millor adoptar una decisió prudent davant la reobertura dels serveis i no iniciar un retorn dels infants massa precipitat que pogués contribuir a un repunt dels contagis. 

Un altre factor que ha contribuït a la decisió dels representants municipals són les estrictes i lògiques condicions de control sanitari imposades a través dels corresponents protocols, així com la disminució dels ràtios d'alumne per aula. És el mateix criteri que l’adoptat per la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca en les escoletes de la seva titularitat. 

La idea la d'ajornar la reobertura de les escoletes fins a la fase 3 de la desescalada, és la directriu adoptada en el si de la FELIB però, de tota manera, és una decisió que correspondrà adoptar a cada ajuntament individualment, i es podrà modular en funció dels canvis que es puguin produir tant a la situació sanitària, com a la flexibilització de les condicions d’obertura d'aquests serveis.